Koronavirus

OPET SKOK! Danas 280 novih slučajeva, još šest osoba preminulo. Broj oboljelih raste i u PGŽ-u

P. N.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX / Pool

Foto: Ranko Suvar / CROPIX / Pool

Među njima je 293 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 20 pacijenata. Šest osoba je preminulo - izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštiteU posljednja 24 sata zabilježeno je 280 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2103. Među njima je 293 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 20 pacijenata. Šest osoba je preminulo – izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14029 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 236 preminulo, a 11690 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8505 osoba.


Do danas je ukupno testirano 236 938 osoba, od toga 6353 u posljednja 24 sata.


ZBIRNE BROJKE
Bjelovarsko – bilogorska županija – 13


Primorsko – goranska županija – 11


Vukovarsko – srijemska županija – 8


Sisačko – moslavačka županija – 3


Koprivničko – križevačka županija – 2


Istarska županija – 0


Splitsko-dalmatinska  71


Zadarska 11


Požeško-slavonska 16


Brodsko-posavska 14


Zagreb 27


Karlovačka županija – 19


Međimurska županija – 5


NOVO! 13.46 – U Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata četiri su novozaražene osobe koronavirusom i jedna osoba koja se samo administrativno vodi ovdje, a boravište ima u drugoj županiji, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Danas do 11 sati testirano je 147 osoba i svi su uzeti uzorci u obradi.


U Međimurskoj županiji trenutno je ukupno 21 osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus, a 108 osoba je u samoizolaciji. Od početka epidemije u Međimurskoj županiji je ukupno testirano 5281 osoba, naveli su iz županijskog Stožera.


NOVO! 13.19 – Od 252 u srijedu pristigla nalaza, koji se odnose na testiranja na koronavirus zadnja dva dana, 19 nalaza je pozitivno – 15 novozaraženih osoba je s područja Karlovca, tri iz Slunja, a jedna iz Duge Rese.


Prema izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, većina novozaraženih kontakti su već ranije covid-19 pozitivnih osoba i nalazili su se u samoizolaciji, a za ostale je u tijeku epidemiološka obrada.


U Karlovačkoj županiji dosad je koronavirusom ukupno zaraženo 230 osoba, a u samoizolaciji se trenutno nalazi njih 209.


NOVO! 11:42 U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je 478, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.


NOVO! 11:22 U Brodsko-posavskoj županiji u zadnja 24 sata utvrđeno je 14 novooboljelih od koronavirusa, izvjestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 11:15 U Požeško-slavonskoj županiji u zadnja 24 sata 16 novih osoba zaraženo je koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite, iz kojega povećanje broja oboljelih povezuju sa širenjem zaraze na maturalnim zabavama i svadbama.


NOVO! 11:05 U Zadarskoj županiji 11 je novozaraženih osoba koronavirusom, a ukupno je aktivno 189 slučajeva, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.


NOVO! 10:36  Na području Splitsko-dalmatinske županije u zadnja 24 sata utvrđena je 71 osoba zaražena koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 9:58 – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 13 je novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Petero novooboljelih osoba je s područja Bjelovara, troje iz općine Rovišće, po dvoje iz Daruvara i općine Đulovac te jedna osoba iz Velike Pisanice. Među novooboljelima je jedan učenik koji je pohađao nastavu u Osnovnoj školi Rovišće, zbog čega je u samoizolaciji jedan razred i četvero nastavnika, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.


NOVO! 9:50 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na covid-19 (3 osobe iz Vukovara, 2 iz Vinkovaca, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Gradišta i 1 iz Borova), a jedna osoba je preminula, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.


NOVO! 9:44 – U Primorsko-goranskoj županiji danas je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šestero su kontakti ranije oboljelih, a dvoje ih je povezano s već poznatim žarištima zaraze. Za preostalo troje novooboljelih još se utvrđuju izvor zaraze i kontakti.


NOVO! 9:07 – U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljele osobeod zarazne bolesti COVID-19. Jedna osoba je s područja grada Popovače, jedna osoba s područja grada Petrinje,te jedna osoba s područja općine Lekenik.


NOVO! 8:38 – Istarska županija ispitala je 236 uzoraka i nema novozaraženih. Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 46 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.


NOVO! 8:35 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja. Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva.