Stanje u prometu

Opet puše olujni vjetar, autocestom od Kikovice do Delnica mogu voziti samo osobni auti

Hina

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na katZbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima magle. U priobalju puše bura. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici.


Opasnost je od naleta na predmet na kolniku A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva na čvora Draga u smjeru GP Rupa. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


U prekidu je trajektna linija 638 Sumartin-Makarska.