Tiskovna konferencija oko 22 sata

Okončano glasovanje za vodstvo SDP-a, stižu prve neslužbene informacije

Tihana Tomičić, P. N.

Davor Bernardić glasovao je u Novom Zagrebu / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Davor Bernardić glasovao je u Novom Zagrebu / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Prema prvim neslužbenim informacijama s glasovanja u Rijeci, Peđa Grbin je u gradu na Rječini dobio 94 glasa, Mirela Ahmetović je osvojila 51 glas, Ranko Ostojić je dobio 32 glasa, a Željko Kolar osam glasovaDanas su održani unutarstranački izbori na kojima se biralo vodstvo SDP-a, a birališta su zatvorena u 18 sati. Očekivalo se da će prvi službeni rezultati biti poznati oko 20.30 sati, no izgleda da najavljena tiskovna konferencija neće biti prije 22 sata, javlja telveizija N1.


Polako pristižu neslužbene informacije o ishodu glasovanja.


Siniša Hajdaš Dončić za televiziju N1 je rekao kako vjeruje da će u drugi krug Peđa Grbin i Željko Kolar, a njegov izbor je Grbin.
Prema prvim neslužbenim informacijama s glasovanja u Rijeci, Peđa Grbin je u gradu na Rječini dobio 94 glasa, Mirela Ahmetović je osvojila 51 glas, Ranko Ostojić je dobio 32 glasa, a Željko Kolar osam glasova.


Rezultati iz Splita, druge najveće SDP-ove organizacije i matične organizacije Ranka Ostojića, pokazuju da je doživio fijasko. Osvojio je 61 glas. Premoćno je u Splitu pobijedio Željko Kolar s 258 glasova dok ih je Peđa Grbin osvojio 103, javlja televizija N1.


Mirela Ahmetović za N1 je rekla kako je  dobila informaciju da je nakon 25 posto obrađenih glasova Peđa Grbin u vodstvu, a svi ostali u tri posto razlike pa će, smatra, biti vrlo gusto.


Mirela Ahmetović / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Mirela Ahmetović / Snimio Davor KOVAČEVIĆ


“Ne bojte se za SDP, SDP će rasti. Mi ćemo nakon ovog izbornog procesa biti jači i biti spremni pobijediti na lokalnim izborima”, rekla je Ahmetović.  Na pitanje hoće li podržati nekoga od protukandidata ako ne uđe u drugi krug kaže da ima svoj stav, ali da će prepustiti članovima da odluče jer su samosvjesni.


Kandidat Marino Percan kazao je za N1 da su njegove ideje prerevolucionarne za članstvo. Ističe da se nakon izbora SDP mora konsolidirati. Najavio je da će javno obznaniti koga će podržati u drugom krugu.


Marino Percan / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Marino Percan / Snimio Davor KOVAČEVIĆ


Nešto manje od 12.000 članova stranke moglo je danas na biralištima diljem Hrvatske birati novog predsjednika, 17-člano Predsjedništvo i Glavni odbor, koji broji stotinjak članova.


Davor Bernardić glasovao je oko 10 sati u Novom Zagrebu.


U nastojanju da pokažu da su i dalje ozbiljna stranka SDP-ovci su tijekom jučerašnjeg dana imali čak i izbornu šutnju, ali ona se na društvenim mrežama masovno kršila, pa će se izbori normalno održati bez obzira na to.


 


Nastavljen je i rat šalabahterima, kojih je jučer bilo sedam, a po nekim verzijama čak i devet, pa je jasno da je svaki od kandidata imao i po verziju-dvije svojih podobnih kadrova za stranačka tijela.


 


Kako je poznato, pet je kandidata za predsjednika stranke i nasljednika Davora Bernardića – Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Željko Kolar, Ranko Ostojić i Marino Percan, a s obzirom na čistu matematiku uz tolik broj kandidata, za pretpostaviti je da će biti potreban drugi krug izbora, koji bi se onda održao za tjedan dana, 3. listopada.