Kvaliteta suhog obroka

Oglasio se MUP: Poboljšat ćemo prehranu policajaca. Potpisali smo novi ugovor s dobavljačem

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek

"Upravo kako bi se standardizirala i poboljšala kvaliteta prehrane policijskih službenika koji obavljaju poslove zaštite i nadzora državne granice, Uprava za granicu je zatražila provođenje pokretanje postupka javne nabave za suhe obroke.ZAGREB – Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je zbog standardizacije i poboljšanja prehrane policajaca koji štite granicu prošlog tjedna sklopilo ugovor s Podravkom, kojim je izabrano šest vrsta suhih dnevnih obroka koji se već dostavljaju na područja tri policijske uprave.


Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić problematizirao je obroke koje dobivaju granični policajci, navodeći da nisu dostatni te da su upitne kvalitete. Osim sadržaja i kvalitete suhog obroka, Kajkiću je upitna i novčana vrijednost te ugovor između MUP-a i dobavljača tvrtke Pleter, prenose mediji.


MUP, s druge strane, u odgovoru medijima navodi da “dosadašnja nabava i podjela suhih obroka, a koji su se dodjeljivali policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu, nije bila organizirana od strane Ministarstva u sjedištu, već na razini svake pojedine policijske uprave”.
Sukladno tome, dodaju, moguće je da su se sadržajno i u odnosu na dobavljača mogli razlikovati, ali su morali odgovarati propisanim standardima.


“Upravo kako bi se standardizirala i poboljšala kvaliteta prehrane policijskih službenika koji obavljaju poslove zaštite i nadzora državne granice, Uprava za granicu je zatražila provođenje pokretanje postupka javne nabave za suhe obroke.


Sukladno navedenom pokrenut je otvoreni postupak s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine… Kriterij prilikom odabira ponude bila je ekonomski najpovoljnija ponuda, a sastavnica suhih obroka (vrsta, sastav i količina) je bila određena od strane korisnika prije pokretanja postupka javne nabave i ista je sastavni dio okvirnog sporazuma i ugovora”, kažu u MUP-u.


Nakon što je proveden postupak, ističu u MUP-u, s tvrtkom Podravka d.d. je 22. listopada 2019. sklopljen okvirni sporazum za nabavu suhih obroka za razdoblje od dvije godine u vrijednosti od 21,46 milijuna kuna s PDV-om i ugovor o nabavi suhih obroka u vrijednosti od 12.47 milijuna kuna s PDV-om.


“Navedenim Ugovorom izabrano je šest vrsta suhih dnevnih obroka koji su se počeli dostavljati na područja PU sisačko-moslavačke, PU karlovačke i PU ličko-senjske”, ističu u MUP-u.


Dodaju i datvrtka Pleter koja se spominje u medijima nije ugovorni dobavljač MUP-a za suhi obrok koji se nabavlja za potrebe granične policije.