Sukob oko učiteljskih plaća

ODLAZI LI HNS? Jandroković: Teško mi je zamisliti da ne glasaju za proračun, a ostanu u Vladi

Hina

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Proračun moramo donijeti do 31.12., dakle ima još puno vremena. Mi smo to htjeli ove godine malo ranije napraviti kako bismo smanjili napetosti i kako bi se ušlo u predsjedničku kampanju bez opterećenja proračuna i različitih stranačkih pozicija", poručio je.ZAGREB – Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je uoči sastanka stranaka vladajuće koalicije da su sve opcije otvorene u vezi s neslaganjem HNS-a i HDZ-a o povećanju koeficijanata učiteljskih plaća.


“Sve opcije su u ovom trenutku moguće i ne bih ni jednu favorizirao. Razgovarat ćemo i vidjeti kako razmišljaju naši partneri, ne samo HNS nego i ostali. HDZ je vrlo jasno artikulirao svoju poziciju”, rekao je novinarima Jandroković.


Upitan hoće li na sutrašnjoj sjednici Vlade biti proračun, odgovorio je da će se razgovarati i o tome.
“Proračun moramo donijeti do 31.12., dakle ima još puno vremena. Mi smo to htjeli ove godine malo ranije napraviti kako bismo smanjili napetosti i kako bi se ušlo u predsjedničku kampanju bez opterećenja proračuna i različitih stranačkih pozicija”, poručio je.


Što se tiče ostalih koalicijskih partnera, odnosno jesu li čvrsto uz HDZ, rekao je da situacija stabilna. Odgovorio je i da mu je teško zamisliti da HNS ostane u Vladi a da ne glasa za proračun. Na pitanje što misli o mogućoj koaliciji sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ponovio da je sve moguće.