Reakcije

Odlazak generala Miljavca: “Njegovo ime u temeljima hrvatske države, ostao domovini vjeran

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićPremijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Pavla Miljavca istaknuvši da je njegovo ime zabilježeno u temeljima hrvatske države te će njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu te doprinos ustroju i razvoju Oružanih snaga ostati trajno u sjećanju hrvatskih građana.


“S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti i preranom odlasku generala Pavla Miljavca. Kao načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga profesionalno je i pouzdano radio na jačanju i poboljšanju sposobnosti Hrvatske vojske te razvoju obrambenog sustava”, istaknuo je Plenković.


Djelujući kao predsjednik, dodao je, a potom počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, promicao je zajedništvo, vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja kao temelja hrvatske države.
Premijer podsjeća da je Miljavac svoj obol dao i hrvatskom političkom životu. Bio je ministar obrane te zastupnik u Hrvatskom saboru, angažirano radeći na zaštiti interesa hrvatskih branitelja i čuvanju stečevine Domovinskog rata.


“Uime Vlade i osobno, obitelji i Hrvatskomu generalskom zboru upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.”


Medved: Pavao Miljavac bio je i ostao domovini vjeran


U povodu smrti generala Pavla Miljavca, potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved uputio je izraze sućuti obitelji obitelji Miljavac i Hrvatskom generalskom zboru.


“S tugom sam primio vijest da nas je zauvijek napustio general Pavao Miljavac”, napisao je ministar Medved u sućuti.


Pavao Miljavac, general Hrvatske vojske i dragovoljac Domovinskog rata, ostavio je neizbrisiv trag kao istinski domoljub, dajući svoj doprinos za našu Hrvatsku u ratu i u miru, dodao je.


Izražavajući sućut, Medved je naglasio kako je ratni i životni put i profesionalni angažman generala Miljavca “primjer kako odano i predano služiti domovini, bilo kao vojnik i časnik, ratni zapovjednik, general Hrvatske vojske i načelnik Glavnog stožera OSRH ili kao političar, ministar obrane i saborski zastupnik te kao aktivni i počasni predsjednik Generalskog zbora”.


“Zahvalni smo za njegov doprinos u obrani naše domovine, kao i za promicanje istine o Domovinskom ratu. Bio je i ostao domovini vjeran”, poručio je.