Jednoglasna odluka

Odbor za medije razriješio ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Hina

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Prijedlog za razrješenje Kazimira Bačića bit će upućen Saboru koji će o tome odlučivati većinom glasova zastupnika na plenarnoj sjedniciSaborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je jednoglasno donio odluku o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je zbog sumnje na korupciju nedavno uhićen u akciji USKOK-a i policije.


Prijedlog za razrješenje Kazimira Bačića bit će upućen Saboru koji će o tome odlučivati većinom glasova zastupnika na plenarnoj sjednici.


Odluka saborskog odbora uslijedila je nakon što je Nadzorni odbor (NO) HRT-a prošlog petka na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a  Kazimira Bačića koji je uhićen u akciji USKOK-a i policije.
Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla. Za svoju ulogu je kao nagradu, sumnja USKOK, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milijun kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.


Vodstvo HRT-a je nakon uhićenja Bačića izvijestilo da je njegov posao  preuzeo ravnatelj programa Renato Kunić kao njegov zamjenik, naglašavajući da će o daljnjem Bačićevom radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.


Kazimir Bačić za glavnog ravnatelja HRT-a bio je izabran u Hrvatskom saboru 17. veljače 2017. godine, i to s 90 glasova za, 12 suzdržanih i nijednim glasom protiv. Prije dužnosti glavnog ravnatelja, bio je šef tehnike HRT-a.