Istraga se nastvalja

Od subote Zračna luka Pula ponovno otvorena za sav promet

Hina

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je u petak navečer da je u tijeku daljnja istraga o nesreći zrakoplova u Puli, te kako su odmah po dojavi o događaju, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije izašli na teren u svrhu provođenja očevidaPulska Zračna luka od subote će ponovno biti otvorena za sav promet, a promet će se, izuzev leta Croatia Airlines OU631 Pula – Zagreb u šest sati ujutro, odvijati po redovnom redu letenja, priopćili su u petak navečer iz Zračne luke Pula.


Promet je u petak zatvoren zbog nesreće maloga privatnog zrakoplova njemačke registracije u kojoj su poginule dvije osobe.


Zrakoplov je poletio iz Zračne luke Pula prema slovenskoj zračnoj luci Portorož te je pao 50 metara od uzletno sletne staze u 12,31 sati.
Bio je tipa Pipistrel Virus SW njemačkih registarskih oznaka a u zrakoplovu su bile dvije osobe njemačkog državljanstva, koje su smrtno stradale.


Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je u petak navečer da je u tijeku daljnja istraga o nesreći zrakoplova u Puli, te kako su odmah po dojavi o događaju, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije izašli na teren u svrhu provođenja očevida.