Ostali bez mandata

Od Milanke Opačić, do Culeja, Kovača i Pernara: Mnoga poznata lica idu u saborsku ropotarnicu

P. N.

Među najvećim gubitnicima je bivša SDP-ova ministrica koja je protekli period funkcionirala kao žetončić u Klubu Milana BandićaMnoga poznata saborska lica u novom sazivu hrvatskog parlamenta više nećemo gledati.


Među najvećim gubitnicima je bivša SDP-ova ministrica koja je protekli period funkcionirala kao žetončić u Klubu Milana Bandića – Milanka Opačić u 7. je izbornoj jedinici dobila svega 102 preferencijalna glasa.


U dijaspori sva tri mandata idu HDZ-u, s čije će liste u Sabor Zdenka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović. Nezavisna lista Željka Glasnovića osvojila je 18,98 posto glasova, on osobno 3.796 glasa, ali čini se da ostaje van igre.
Bez saborskog mandata ostaje i Stevo Culej, koji je na listi HDZ-a u petoj izbornoj jedinici išao sa zadnjeg mjesta, ali je osvojio svega 5,55 posto preferencijalnih glasova. U saborske klupe neće niti Miro Kovač, kojeg je Plenković stavio na posljednje mjesto u šestoj izbornoj jedinici, ali je tamo osvojio svega 2.229 glasova


U Saboru više neće biti ni “živozidaške” ekipe, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.


Dobro nije prošla ni donedavna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je na listi HNS-a u 3. izbornoj jedinici dobila svega 644 glasa.