HZJZ

Objavljene nove upute: Ovako će odsad izgledati svaki odlazak u kino

Portal Novi list

Foto:Roni Brmalj

Foto:Roni Brmalj

Uvedena su posebna pravila i za izlazak posjetitelja iz kino dvoranaHrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove upute za rad multipleks kina u trgovačkim centrima, usred epidemije koronavirusa. Ova kina konačno mogu otvoriti svoja vrata, pet mjeseci od zatvaranja.


Cinestar je tako već objavio da svoja kina otvara od 20. kolovoza. Evo kako će ubuduće izgledati naš posjet kinima, po novim pravilima.


Na ulazu u prostor kina i u unutrašnjosti potrebno je smjestiti sredstva za dezinfekciju ruku, uz obavijest da je dezinfekcija ruku obvezna.
Osoblje kina mora svakog dana prije dolaska na posao mjeriti temperaturu. Ako je temperatura veća od 37,2 stupnja, ne smiju dolaziti na posao. Preporuka je da se i posjetiteljima prije ulaska u kinu mjeri temperatura.


Projekcija je moguća samo u dvoranama koje mogu zadovoljiti uvjete, poput održavanja fizičke distance. Potrebno je ograničiti i broj ljudi koji istovremeno mogu biti u dvorani. Taj broj određuje organizator, sukladno veličini prostora i vrsti događaja.


Preporučuje se udaljenost među posjetiteljima od najmanje 1,5 metara između svakog sjedećeg mjesta, ali i kod ulaska, kretanja i izlaska. Izlazak posjetitelja, pak, treba se organizirati tako da izlaze jedan po jedan, a najprije izlaze oni koji su najbliže vratima.


Organizatori ujedno moraju voditi evidenciju posjetitelja, a potiče se prodaja ulaznica preko interneta, kako bi se izbjegao fizički kontakt.