Za koga je navijala?

Obersnel o izjavi o “Rijeci kao rezervnom srpskom klubu”: ‘Koliki je rezervoar gluposti? Gdje je kraj?’

P. N.

Nakon što je iz Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervar gluposti?Sinoćnja izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović izrečena u Splitu, kako je “u mladosti navijala za Hajduk i Dinamo jer je Rijeka bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu”, očekivano nije baš najbolje dočekana u Rijeci.


Društvene mreže užarile su se od komentara, a reagirao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.


“Nakon što je iz Željezne zavjese sa crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK danas izvrijeđala NK Rijeku kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervar gluposti? Gdje je kraj?” – napisao je Obersnel na Twitteru.
Iz NK Rijeke se zasad nisu izjašnjavali.


– Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do sjevera, rekla je, podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović.