Novogradnja 514

Brod za prijevoz automobila i kamiona koji se gradi u 3. maju prodavat će se putem javnog poziva

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Brod Nov. 514 (brod za prijevoz automobila i kamiona) bio je dio stečajne mase društva Uljanik d.d. u stečaju i nalazi se na otpremnoj obali brodogradilišta 3. maj u RijeciBrod za prijevoz automobila i kamiona koji se gradi u 3. maju prodavat će se putem javnog poziva, a ne posredovanjem brokera, odlučila je Vlada u četvrtak.


Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je da je prvotno bila određena prodaja uz pomoć agenta za posredovanje. No, to se sada mijenja te će ministarstvo na svojoj internetskoj stranici i u najmanje jednom specijaliziranom mediju objaviti natječaj za prodaju.


“U slučaju da nijedna ponuda ne bude prihvaćena može se ponovno objaviti javni poziv ili će započeti postupak odabira agenta za posredovanje pri prodaji i kupnji broda”, rekao je ministar.
Podsjetio je da je Ministarstvo financija na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi, budući da na prvoj nije bilo zainteresiranih ponuditelja, sukladno zaključku Vlade kupilo brod koji je postao vlasništvo Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.


Potom je potpisan ugovor o završetku gradnje (novogradnja 514), a država se zadužila kod HBOR-a u iznosu od 22 milijuna eura radi financiranja njegovog završetka.


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja do sada je zaprimilo desetak neformalnih iskaza interesa zainteresiranih kupaca broda, a 3, maj je otvorio data room kako bi zainteresirani ponuditelji dobili sve potrebne informacije.


Brod Nov. 514 (brod za prijevoz automobila i kamiona) bio je dio stečajne mase društva Uljanik d.d. u stečaju i nalazi se na otpremnoj obali brodogradilišta 3. maj u Rijeci.