Viktor Gotovac

Novi šef zagrebačkog SDP-a želi maršalu Titu vratiti trg

Vanja Vesić

Viktor Gotovac / Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Viktor Gotovac / Foto Tomislav Miletic/PIXSELL

Moramo se izboriti da dobijemo natrag Trg maršala Tita, da Aleksandra Zec dobije toponim u Zagrebu, ulicu ili trg, poručujeU drugom krugu unutarstranačkih izbora, za čelnika zagrebačkog SDP-a je izabran Viktor Gotovac, profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu i stručnjak za radno pravo.


Osvojio je osjetno više glasova od protukandidata Mateja Mišića, 696 u odnosu na 325.


Gotovac je objavio da će se zalagati za povratak imena Trga maršala Tita, ali i da Zagreb dobije ulicu mučki ubijene Aleksandre Zec. Od 1.700 članova SDP-a u Zagrebu s pravom glasa na izborima je glasalo njih 1.031.
– Od ponedjeljka radimo, moramo se boriti za socijalne i egzistencijalne vrijednosti koje muče građane Zagreba, komunalna pitanja i ono što je ključno – ideje i ideologiju.


Moramo se izboriti da dobijemo natrag Trg maršala Tita, da Aleksandra Zec dobije toponim u Zagrebu, ulicu ili trg.


Moramo se boriti da osvojimo vlast i u tome nas ništa neće spriječiti. SDP ide naprijed. Prije svega želim pokazati ideje, boriti se za ljude i raditi. Bez toga nema budućnosti nijedne organizacije, pa ni SDP-a – poručio je Gotovac.


Zagrebački pobjednik unutarstranačkih izbora slovio je za kandidata vrha SDP-a s velikom podrškom šefa stranke Peđe Grbina, Ivana Račana i drugih.


Gotovac se smatra novim licem SDP-a. Ušao je u stranku tek prije tri godine i nije sudjelovao u unutarstranačkim razračunavanjima i podjelama koje su dodatno devastirale od ranije nagriženu zagrebačku organizaciju.


Pobjeda Gotovca mogla se očekivati jer je on i u prvom krugu osvojio 524 glasa, dok je Mišić kao dio tzv. Bernardićeve struje u drugi krug ušao sa podrškom 261 člana.


– Možda su članovi glasali za mene baš zato jer nisam bio dionik tog političkog iskustva sa SDP-om u Zagrebu. Tako mogu biti glas promjene – poručio je Gotovac još nakon prvog pobjedničkog kruga.