Sporazum s direktorima medija

Programsko širenje na područje Istre: Novi List potpisao s Gradom Pulom ugovor o suradnji

Edi Prodan

Anja Ademi i Ankica Kruljac / Snimio Edi PRODAN

Anja Ademi i Ankica Kruljac / Snimio Edi PRODAN

U nastavku širenja tematskih cjelina iz Istre, Novi list ima u planu nekoliko puta tjedno otvarati i posebnu stranicu namijenjenu temama iz Istre, od onih »vikendaških«, do važnih socijalno-gospodarskih procesaPULA – U sklopu odluke Gradskog vijeća Pule kojom će se za aktualnu godinu medijima staviti na raspolaganje iznos od milijun proračunskih kuna, danas su u pulskoj Gradskoj palači potpisani ugovori s direktorima medija koji su prošli strogi »kvalifikacijski prag«. O raspodjeli sredstava – temeljem dosadašnjeg angažmana, kao i medija plana o daljnjem praćenju najrazličitijih društveno-političkih događanja u Puli – odlučivala je neovisna komisija koja je istaknula da je takvom odnosu želja nastavak demokratizacije prostora i života pod ingerencijom Grada Pule.– Politika ni na jedan način ne smije utjecati na medije, političari ne smiju stvarati od sebe kult ličnosti, nego istraživačko novinarstvo i rad na terenu moraju o svemu progovarati. Ukoliko se ne možemo nositi s konstruktivnim kritikama, ne možemo raditi ovaj posao i nadam se da ćete svi tome pripomoći, istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Pule Filip Zoričić.Među odabranim medijima, ukupno ih je 13 svih modaliteta, prvi put se našao i Novi list čija je predsjednica Uprave Ankica Kruljac potpisala ugovor s Gradom Pulom, točnije s Anjom Ademi, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu.

– Novi list u sklopu svoje ovogodišnje programske orijentacije ima i širenje na prostor Istre. Pula nam je, kao najveći grad tog područja, u posebnom fokusu, tim više što su brojni gospodarski i društveni procesi Pule u fokusu zanimanja i naših čitatelja, naglasila je Kruljac.Novi list prati pulske procese na razini analitičkih tekstova u čijem su središtu zanimanja transformacije gradske uprave pokrenute nakon posljednjih izbora. S obzirom na to da je riječ o vrlo zanimljivim, po mnogočemu i jedinstvenim procesima unutar hrvatskog političkog prostora, ta je tematika zanimljiva širokom krugu čitatelja Novog lista. Tim više jer se pulski procesi na neki način mogu iščitati i kao svojevrsni »recept« i za druge gradove, pa tako i Rijeku.


U nastavku širenja tematskih cjelina iz Istre, Novi list ima u planu nekoliko puta tjedno otvarati i posebnu stranicu namijenjenu temama iz Istre, od onih »vikendaških«, do važnih socijalno-gospodarskih procesa.


Susretu s čelnicima medijskih kuća u pulskoj Gradskoj palači prisustvovao je i Igor Jovin, pomoćnik pročelnice Ademi.