Odustajanje

Novi gradonačelnici Vodnjana i Pule odbacili dva velika IDS-ova projekta. Teški su 90 milijuna

Hina

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Riječ je o projektima iz ITU mehanizma, a dio novca za te velike investicije je bio bespovratan iz Europskog fonda za regionalni razvoj. No oba nezavisna gradonačelnika odlučila su odustati od bespovratnih sredstava jer smatraju da je ulog njihovih gradova u investicijama prevelikU samo dva dana novi gradonačelnici Pule i Vodnjana odbacili su dva velika IDS-ova projekta vrijedna oko 90 milijuna kuna iz svojih planova, piše u petak Jutarnji list.


Riječ je o projektima iz ITU mehanizma, a dio novca za te velike investicije je bio bespovratan iz Europskog fonda za regionalni razvoj. No oba nezavisna gradonačelnika odlučila su odustati od bespovratnih sredstava jer smatraju da je ulog njihovih gradova u investicijama prevelik.


Riječ je o pulskom projektu Mehanika – polivalentni centar za koji je potpisan ugovor o dodjeli 34,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava u veljači te vodnjanski MMC Torcio koji je dobio bespovratnih 7,15 milijuna kuna. Radi se o turističkim društveno-kulturnim projektima kojima su bivši industrijski kompleks u Puli i stara uljara u Vodnjanu trebali postati mjesto za okupljanje, održavanje manifestacija i slične djelatnosti. Oba su  gradonačelnika pojasnila da glavni razlozi za odustajanje nisu odbacivanje svega što je bilo prije, nego prekratki rokovi za realizaciju, preveliko kreditno opterećenje za njihove proračune i previsoke ponude za izvođenje građevinskih radova. “Pitali smo stručne ljude za mišljenje, a ne da smo odlučili na temelju toga da ja kao novi gradonačelnik mislim da ništa ne valja i da ćemo sve ukinuti što je prethodna vlast radila”, kazao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.
Vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio kaže pak da je MMC Torcio primjer neodgovornog upravljanja investicijama. “Megalomanski projekt Grad bi financijski unazadio za sigurnih 3 milijuna kuna, a vrlo vjerojatno i više od toga”, ističe Pastrovicchio a prenosi Jutarnji list u petak.