Premijer

“Nove mjere trajat će do pred Božić. To nije tako daleko”

Portal Novi list

Andrej Plenković / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Andrej Plenković / Foto: D. KOVAČEVIĆ

"Pokazali smo kroz cijelu krizu da vodimo računa o poduzetništvu. Naći ćemo i nastojimo naći rješenja", kazao je. Na pitanje ima li država novaca za to, odgovara: "Imat će"Andrej Plenković dao je izjavu o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa.


“Sutra ćemo govoriti o mjerama. Ministar Božinović trenutno ima konzultacije sa županijama”, kazao je Plenković u pauzi rasprave u Saboru na pitanje o detaljima novih epidemioloških mjera koje će biti uvedene.


“Mjere će trajati do pred Božić. To nije tako daleko. Ako budu epidemiolozi tražili, mogu trajati i dulje”, rekao je premijer, prenosi N1.
“Pokazali smo kroz cijelu krizu da vodimo računa o poduzetništvu. Naći ćemo i nastojimo naći rješenja”, kazao je. Na pitanje ima li država novaca za to, odgovara: “Imat će”.


Nije htio pojašnjavati detalje, ponovio je tek da će se o svemu govoriti sutra.


“Neki roditelji nisu htjeli cjepiti djecu ni na ospice, sada imamo novi virus. Bit će dosta onih koji će to preispitivati. Razmotrit ćemo obvezno cjepljenje. Nemam ništa osobno protiv cjepiva, ali pratim reakcije u javnosti”, rekao je Plenković.


Komentirao je činjenicu da se mjere uvode iako još nije prošlo ni tjedan dana otkad su uvedene nove mjere.


“Cijelo vrijeme razmatramo situaciju. Rekao sam tada da uvodimo mjere i da pratimo situaciju i razmatramo uvođenje novih mjera”, kazao je Plenković.