Megaprojekt

Nova pruga kroz Rijeku vrijedna je 300 milijuna eura. Butković otkrio gdje je zapela

Marinko Glavan

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Taj će projekt rasteretiti ne samo kontejnerske terminale i transport kontejnera s njih, nego i kompletan željeznički promet u gradu i okolici, rekao je ButkovićPotpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon sastanka u Lučkoj upravi Rijeka, gdje su hrvatskoj i danskoj delegaciji predstavljeni detalji projekta Rijeka Gateway, osvrnuo se i na druge infrastrukturne projekte na području Rijeke.


Od velikih projekata koji su izravno ili neizravno povezani s lukom i kontejnerskim terminalima a čija realizacija tek predstoji, izdvojio je izgradnju dvokolosiječne željezničke pruge kroz Rijeku, od Šapjana do Škrljeva.


– Taj će projekt rasteretiti ne samo kontejnerske terminale i transport kontejnera s njih, nego i kompletan željeznički promet u gradu i okolici.


Foto galerija: Premijer Plenković i danska premijerka Frederikson u Rijeci Foto: Mateo Levak
Izgradnja dvokolosiječne pruge procjenjuje se na 300 milijuna eura, no trenutno imamo problem s projektantskom tvrtkom koja kasni s izradom projekta.


Nalazimo rješenja kako bi taj proces ubrzali, te ćemo i taj projekt kandidirati za sufinanciranje iz Instrumenta za povezivanje Europe, rekao je Butković.