Nova podrhtavanja

Noćas novi potres jačine 3,9 po Richteru kod Petrinje. Seizmolog: ‘Tlo se još ne smiruje, ne možemo reći da je najgore prošlo’

P. N.

Prema opisima stanovnika u komentarima EMSC-ove objave, potres se osjetio na širem području Sisačko-moslovačke županijePotres jačine 3,9 prema Richteru pogodio je u utorak oko dva sata iza ponoći okolicu Siska, izvijestio je Europski mediteranski centar za potrese (EMSC).


Epicentar potresa bio je 14 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.


Prema opisima stanovnika u komentarima EMSC-ove objave, potres se osjetio na širem području Sisačko-moslovačke županije.
Seizmolog Tomislav Fiket sinoć je za HTV izjavio kako još nema naznaka da se tlo kod Petrinje smiruje.


“Ne možemo reći da se tlo smirilo jer još nema naznaka da se serija kod Petrinje smiruje i očekujemo da se ona nastavi još neko vrijeme. Pretpostavljamo da ispod godinu dana još neće biti smirivanja”, kazao je Fiket, dodajući da se zagrebačka serija ipak smirila i da se potresi događaju rjeđe.


“No ne mogu reći da je najgore prošlo jer Zagreb može očekivati potrese znatno većih magnituda od onog 22. ožujka 2020. Nažalost, ne mogu utješiti građane i reći da je najgore prošlo. To ne znači da nas takav potres očekuje, ali svakako moramo biti spremni i raditi na tome kako bismo se zaštitili od posljedica potresa”, zaključio je.