Odvjetnik Perkovića i Mustača

Nobilo: ‘Reakcija desnice je histerična. Očito su mislili da imaju monopol na generale i Domovinski rat’

P. N.

Foto Goran Kovačić PIXSELL

Foto Goran Kovačić PIXSELL

"Ovo je moja odvjetnička akcija i ništa više. Cijela akcija je trajala do šest dana", rekao je NobiloOdvjetnik Anto Nobilo izjavio je danas u emisiji U mreži Prvog kako su reakcije na podnošenje zahtjeve za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača političke, ali i očekivane. Kaže da je njemu puno važnija pravna procedura i u konačnici odluka.


Za reakciju dijela desnice koja se protivi pomilovanjima kaže da su oni smatrali da imaju “ekskluzivu na generale, branitelje, Domovinski rat”.


“Na neki način ih je šokiralo to što je grupa vrlo značajnih generala dala podršku Perkoviću i Mustaču. Njihova reakcija je histerična, ali nepotrebna jer se ovdje ne radi o političkoj akciji već o čistoj odvjetničkoj reakciji u kojoj idemo zaštititi dvojicu osuđenika i želimo da ne umru u zatvoru. Ljudi koji su stvarali Ministarstvo obrane zajedno s Perkovićem, a slijedom okolnosti kasnije su većinom postali generali, svjedoci su tog vremena i svjedoci rada i Perkovića i Mustača. Odlučili su se na individualnoj razini podržati zahjev za pomilovanje”, rekao je Nobilo.
Ponovio je da je zahtjev za pomilovanjem poslan uz pismo dijela generala kako bi dobio na jačini, ali i kako nije kontaktirao Ured predsjednika RH.


“Ovo je moja odvjetnička akcija i ništa više. Cijela akcija je trajala do šest dana”, rekao je Nobilo.


Član Odbora za pravosuđe Damir Habijan rekao je da se ovom akcijom stvaraju podjela u društvu, prije svega u braniteljskoj populaciji i između samih generala. Smatra da je presedan da se doprinos u obrani stavlja kako olakotna okolnost Perkoviću i Mustaču.


“S druge strane imamo branitelje koji su dali značajan doprinos, ali u nitim jednom od 284 zahtjeva za pomilovanjem koja su upućena predsjedniku Milanoviću u protekle dvije godine putem Ministarstva pravosuđai uprave, nije uvažen, niti je odgovoreno”, rekao je Habijan, piše HRT.