Misija NATO-a

Njemački general hvali hrvatske vojnike u Afganistanu: Oni ovdje rade sjajan posao. Zahvalan sam na tome

Hina

snimio Zvonko Kucelin / Zadarski list

snimio Zvonko Kucelin / Zadarski list

On je s izaslanstvom ministarstva obrane i glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće za poginule vojnike u Afganistanu i odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je smrtno stradao u srpnju u napadu talibana u Kabulu.ZAGREB – Njemački general u Afganistanu pohvalio je hrvatske vojnike koji obučavaju i savjetuju afganistanske snage sigurnosti i zahvalio Hrvatskoj na “velikom doprinosu” misiji NATO-a u kojoj sudjeluje 39 država, priopćilo je ministarstvo obrane.


“Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje…i daju ogroman doprinos u više područja – zdravstvu, vojnoj policiji i u zapovjedništvu. Zahvalan sam na velikom doprinosu koji Hrvatska daje. Hvala vam”, istaknuo je brigadni general Jurgen Brods, zapovjednik misije na sjeveru zemlje.


S njime se sastao hrvatski ministar obrane Damir Krstičević koji je uoči Božića obišao pripadnike 11. hrvatskog kontinenta u kampu Marmal.
“Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti, humanosti i odgovornosti i krasi ga visoka uvježbanost i psihofizička spremnost. Drago mi je čuti što naši saveznici i partneri ističu doprinos hrvatskih vojnika”, rekao je Krstičević.


On je s izaslanstvom ministarstva obrane i glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće za poginule vojnike u Afganistanu i odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je smrtno stradao u srpnju u napadu talibana u Kabulu.


Hrvatska je jedna od 39 članica NATO-a i partnerskih zemalja koje s ukupno 17.000 vojnika sudjeluju u neborbenoj misiji ‘Resolute support’.


U Afganistanu je 11. hrvatski kontingent sa 110 pripadnika čija je zadaća doprinos međunarodnoj sigurnosti, savjetovanje afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga te medicinske i vojno-policijske dužnosti.