Nema ograničenja

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova: ‘Putovanja u Hrvatsku su sigurna’   

P. N.

Ilustracija - turizam / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija - turizam / Snimio Vedran KARUZA

Budući da Bavarska, iz koje dolazi trećina njemačkih gostiju, idući tjedan započinje školske praznike, očekuje se daljnji povećani dolazak Nijemaca na odmor u Hrvatsku 


U najnovijem izvješću koje je danas objavilo njemačko ministarstvo vanjskih poslova Hrvatska je sigurna destinacija i nema nikakvih ograničenja za putovanje i povratak u Njemačku. 


 
Njemačka je najveće europsko emitivno tržište, a Nijemci su u Hrvatskoj već niz godina najbrojnija skupina gostiju. Od početka ove godine Nijemci su u našoj zemlji ostvarili više od 4 milijuna noćenja, od čega je 2,5 milijuna u prvih 20 dana srpnja, piše u priopćenju Hrvatske udruge turizma (HUT). 


 


Budući da Bavarska, iz koje dolazi trećina njemačkih gostiju, idući tjedan započinje školske praznike, očekuje se daljnji povećani dolazak Nijemaca na odmor u Hrvatsku.  


 


U gotovo pet mjeseci, od kada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze COVIDOM 19 još nema službenih informacija da se niti jedan strani turist zarazio u komercijalnom turističkom sektoru. 


više vijesti