Odgođen NO

Nisu ni krenuli, a već problem: Jedan od predloženih članova Uprave Ine se povukao

Portal Novi list

Arhiva NL

Arhiva NL

Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem rokuSjednica NO Ine na kojoj je trebala biti razriješena aktualna uprava kompanije bila je zakazana za sutra, no N1 doznaje kako je odgođena.


Sjednica je odgođena za sljedeći tjedan jer se od Vlade predloženi član Uprave Emanuel Kovačić na osobni zahtjev povukao.


Informaciju ju je za N1 potvrdio predsjednik Nadzornog odobora Ine Damir Mikuljan.
Vlada je jučer objavila da je na zatvorenom dijelu sjednice predložila Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva.


Priopćenje se oglasila i Vlada.


“Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.


S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku”, navodi se u priopćenju.