Lokalni izbori

Nikola Šimunić: “Gospiću ne trebaju obmane i jeftini populizam!”

Marin SmolčićGOSPIĆ Politička stranka LiPO predstavila je sinoć u holu Kulturno-informativnog centra Gospić kandidata za gradonačelnika Gospića.


Tako se od sinoć na listama kandidata za prvog građanina Gospića našao najmlađi kandidat, 35-godišnji dr. sc. Nikola Šimunić. Ovaj obiteljski čovjek i najmlađi doktor znanosti u Ličko-senjskoj županiji inače je popularan je među mlađom populacijom. Vidjelo se to i na njegovu predstavljanju gdje su zbog epidemioloških mjera ušli samo predstavnici njegove obitelji i izaslanici stranke iz svih gradova i općina Ličko-senjske županije.


Kako se čulo na samom početku skupa stranka LiPO je u kratkom vremenu prepoznata u široj regiji i u cijeloj Hrvatskoj kao politička snaga desnog centra, s jasnom perspektivom i vizijom budućnosti. Burnim pljeskom pozdravljeni su predsjednik LiPO dr. Darko Milinović, zamjenik Ante Dabo, tajnik Alen Zorić i zamjenik predsjednika GO LiPO Grada Gospića Ivica Kovačević-Ico.
Svoju neupitnu podršku Nikoli Šimuniću dao je njegov prijatelj Josip Dragičević istaknuvši kako je riječ o vrlo obrazovnom i mladom čovjeku kojega rese tolerancija i uvažavanje argumenata. Zamjenik LiPO Ante Dabo opet je pozvao na civiliziranu retoriku kampanje jer „ne trebaju nam hajke, laži, prozivanja… Ne trebaju nam negativni ljudi i stavovi, treba nam tolerancija, razumijevanje bez obzira na stranačke stavove, ne trebaju nam isključivost i negativni trendovi.“


Potvrdio je ovo i predsjednik stranke dr. Darko Milinović.


-Nikola bi sa svojim kvalitetama bio kandidat stranke LiPO i u Zagrebu jer s pravom vjerujemo u njega. U našoj stranci imamo četiri žene potpredsjednice, imamo najjače stručnjake za realizaciju projekata presudnih za razvoj Ličko-senjske županije. Večeras je ovdje puno iskrenih emocija. To je zato što je za stranku LiPO obitelj na prvom mjestu, ova županija i Hrvatska, zaključio je Milinović.


Dr. sc. Nikola Šimunić definirao je samo osnovne smjernice svojega budućeg rada.


-Ono što se u Gospiću osjeća jesu duboke podjele među ljudima. Gospić je izgubio i dalje gubi mnoge mlade ljude, mnoge atribute grada. Zato sam se odlučio kandidirati za gradonačelnika jer je stranka LiPO prva kojoj je stalo do svakog čovjeka, do svakog dijela ove županije. Ponosam sam što sam postao dio ove priče. Zato sam odlučio vratiti Gospiću dostojanstvo koje mu pripada, vratiti nam zajedništvo i vjeru u bolje sutra. Ja na Gospić ne gledam kao na mali grad jer je bio uvijek velik kada je to trebalo. Ipak, Gospić se ne nalazi u skupini manjih gradova RH uspješnih po povlačenju sredstava iz EU. Gospić ima dovoljno kvalitetnih kadrova da bi se to promijenilo.


Ja razvoj ne temeljim samo na novcima iz EU, nego na poticanju poduzetništva, turizma i poljoprivrede, posebno među mladim ljudima, naglasio je između ostaloga dr. sc. demografije Nikola Šimunić koji nije štedio aktualnog gradonačelnika Starčevića kada je naglasio da je odlučan i da će raditi na okupljanju ljudi.


-Neki su prije četiri godine nasjeli uz jeftini populizam, govorili o Gospiću kao o gradu od 20.000 stanovnika te o dodatno 4.000 otvorenih radnih mjesta. Žao mi je što to moram reći, ali grad Gospić ima lošeg gradonačelnika. Ja se neću služiti jeftinim populizmom i obmanama. Bit ću gradonačelnik svih građana ovog grada, a ne samo podobnih kao što je to sada, naglasio je Nikola Šimunić učestalo prekidan pljeskom nazočnih