Puljak u Nu2

‘Nije Ivošević zadužio mene, nego Splićane. Zašto ga nisam ostavio za savjetnika? To bi bila politika protiv koje se borimo’

Hina

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Te greške koje je napravio nisu toliko velike da bi ga se on odrekao ili da bi ga se Splićani odrekli, rekao je PuljakGradonačelnik Splita Ivica Puljak, koji se sprema na nove izbore u kombinaciji sa svojim zamjenikom Bojanom Ivoševićem, danas je u emisiji Nedjeljom u 2 otkrio zašto tako snažno stoji uz njega.


“Nije on zadužio mene, on je zadužio građane Splita. To je jedan momak koji ima 32 godine, on je informatički stručnjak, ljudi njegovog godišta se odsele u Irsku, a on je ostao u Hrvatskoj, ostao je u Splitu. Ostao je boriti se za pravdu, protiv kriminala, protiv klijentelizma, korupcije. To je čovjek jako velike energije. Čovjek koji je uz tu veliku energiju napravio i neke velike greške. Te greške koje je napravio nisu toliko velike da bi ga se on odrekao ili da bi ga se Splićani odrekli, rekao je Puljak.


Kaže da je dublji razlog zašto se ide na izbore činjenica da su “u Splitu počeli dekonstrukciju onoga što je HDZ gradu i hrvatskoj državi u zadnjih 30 godina”.
Na pitanje zašto ga nije zamolio da mu bude savjetnik, i tako izbjegao izbore, kaže:


“To bi bila stara politika. To su predlagali Kerum i HDZ i naši bivši partneri. Oni su predlagali ovako: smijenite Bojana Ivoševića, a onda ga zaposlite kao savjetnika. Ja nisam takav niti čovjek niti političar. Ako je dobar za savjetnika, onda je dobar i kao zamjenik gradonačelnika. To bi tek bila ona politika protiv koje se mi borimo. Ja sam mogao i druge stvari raditi, mogao sam većinu u Gradskom vijeću sklopiti u kavanama, konobama, kupujući žetončiće itd, a to nisam radio. Niti to želim raditi. Većinu u Gradskom vijeću će izabrati građani na izborima”, dodao je Puljak.


Kaže da se i njegova politička stranka zalagala za to da se onima koji su optuženi za korupciju i kriminal zamrzne politička karijera do razrješenja situacije.


“Mi smo proučili tu optužnicu i možemo razgovarati što točno piše u toj optužnici. Ja ću vam sada, po prvi put, u vašoj emisiji, izreći rečenice koje je on rekao, a on je rekao ovako nešto: “Prijavit ću vas Hrvatskom novinarskom društvu. Tiskat ću novine ‘Okupirana Dalmacija’, u kojima ću navesti sve one koji vas plaćaju, sve općine, gradove i županije koji vam plaćaju da o njima lijepo pišete. Ako mi se itko bude dirao u obitelj, napit ću mu se krvi”. To je izrečeno. Sadržaj te optužnice je takav da to nije bila prijetnja, čak su i novinarke rekle da to nije bila prijetnja. Ta rečenica, koliko god ona bila nezgodna, koliko god ona bila glupa, nije prijetnja”, ustvrdio je Puljak.


Kaže da će Grad Split nastaviti surađivati s novinarima.


“Grad Split je uvijek surađivao s novinarima i uvijek će surađivati. Niti jedan upit Slobodne Dalmacije nije ostao neodgovoren i neće ostati neodgovoren dokle god sam ja gradonačelnik” – poručio je Puljak, prenosi HRT.