Dionica Čavle - Delnice otvorena

Nevrijeme u Hrvatskoj: Pogledajte koje ceste su otvorene, a koje zatvorene za promet

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.ZAGREB – Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice otvorena je za sve skupine vozila. Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.


Samo za osobna vozila otvoreni su: Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica, javio je HAK u 17,15 sati.


Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila): na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.
Na dionici autoceste A7 od NP Rupa do GP Rupa i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine, zbog jakog vjetra. 


Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska – Gornji Tučepi – Ž6198 – Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 – Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac – Mali Prolog – ŽC6276 – Mali Prolog – Kobiljača – Kula (Eraci) – LC69086 – Kula (Eraci) – Karamatići – Rogotin (D8).


Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.


Zbog srušenih stabala prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Zbog vjetra u prekidu su: trajektne linije Zadar (Gaženica) – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj, Dubrovnik-Lopud- Suđurađ, Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.