Obilne padaline

Nevrijeme s golemom tučom zahvatilo dijelove središnje Istre

P. N.

Ilsutracija / Foto Vjekoslav PINTAR

Ilsutracija / Foto Vjekoslav PINTAR

Tuča je najjača bila na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnjakaNi utorak nije donio stabilizaciju vremena. Razvoj jače naoblake krenuo je najranije na Ćićariji te u riječkom zaleđu, a zatim su se olujni sustavi nakon 14 sati naglo preselili južnije do središnje Istre, javlja Istramet.


Najjači pljuskovi ponovno su zahvatili isto područje kao i jučer, no ovog puta nastao je novi sustav koji je pogodio i Pazin. Sustavi su bili statičniji u odnosu na jučerašnje, stoga je lokalno pala nova obilna kiša, a zabilježena je i krupna tuča.


Tuča je najjača bila na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnjaka. Prema prvim informacijama s terena, tuča je lokalno pričinila štete na poljoprivrednim kulturama.
Prema podacima s Istrametovih meteoroloških postaja, do 16 sati najviše kiše palo je u Ivolima kraj Pazina, 17 mm, no kiše je lokalno bilo u obilnijim količinama! Tako je potok u Gologoričkom Dolu prema podacima s Hrvatskih voda u iznimno kratkom vremenskom roku s 23 cm narastao na čak 392 cm!