Upozorenje liječnice

Nela Sršen: “Šetnja Zagrebom mi je trauma, stavila sam dvije maske jer ih nitko ne nosi!”

Portal Novi list

Dr. Nela Sršen

Dr. Nela Sršen

"Nismo naučili. Nismo razvili svijest", kaže doktoricaPoznata hrvatska liječnica dr. Nela Sršen smatra da je u borbi s pandemijom ključna osobna odgovornost.


“Nismo naučili. Nismo razvili svijest”, kaže doktorica kojoj je traumatično gledati ljude koji se ne pridržavaju mjera. Opisala je situaciju od prije dva tjedna kada je šetala Zagrebom.


Kaže da je stavila dvije maske na lice jer u centru grada, gdje je šetala, gotovo nitko nije nosio masku.
“Nisam mogla proći Bogovićevom ulicom, ljudi su šetali, stajali, pjevali… Nitko nije imao masku. Ni konobar. Kad sam ga pitala zašto je ne nosi rekao je da mu je vruće. Meni je to trauma. Gledati svaki dan kako intubirane pacijente voze u reanimaciju, a poslije ih izvoze mrtve”, ispričala je liječnica za Dnevnik.hr te poručila: “Maske ne skidajte”.


Problem vidi u okupljanju mladih na trgovima te u pretrpanom javnom gradskom prijevozu kao i u održavanju nastave u školama. Velik problem je i praćenje kontakata zaraženih. Sada kada ih je preko 1000 dnevno trebali bi pratiti po 1000 njihovih kontakata. “Što ćemo? Zatvoriti sve u kuću?”, pita se liječnica te ističe da je ključna osobna odgovornost.