Ugostitelji ogorčeni

‘Neka nas radije potpuno zatvore. Ovo što rade je podmuklo izbjegavanje plaćanja odštete’

P. N.

Foto M. Lukunić PIXSELL / V. Karuza

Foto M. Lukunić PIXSELL / V. Karuza

Dodatno skraćivanje radnog vremena je podmuklo izbjegavanje isplaćivanja odštete to jest u ovoj situaciji mjera za očuvanje radnih mjesta", rekao je MedakPredsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak ogorčen je mogućnošću po kojoj ugostiteljski objekti u Hrvatskoj, s paketom strožih mjera krajem tjedna, neće biti u potpunosti zatvoreni, već će im rad biti dodatno ograničen.


“U ovoj situaciji kada je zdravstveni sustav u kolapsu najlogičnije je neka nas u potpunosti zatvore, obeštete i mi ćemo na taj način biti mirni, nećemo više zaražavati ljude, po njihovom, jer po našem nema zaražavanja u našim objektima, ali ako oni kažu da nas treba zatvoriti neka nas zatvore, obeštete kao i ostale zemlje u Europi, to je jedini put očito“, ustvrdio je za Dnevnik.hr.


Za varijantu po kojoj će maloljetnicima biti zabranjen ulazak u kafiće, odgovara da im se ni dosad nije posluživao alkohol.
“Onaj tko ih poslužuje čini kazneno djelo i stvarno ne znam o tom dijelu, nisam epidemiolog i ne mogu točno po tom pitanju reći niti znam kako epidemiolozi donose sve odluke, nije da su studije u pozadini toga. Ako jesu, ja bih volio da ih proslijede nama”, dodao je Medak, napominjući da je nerealno i neisplativo da će raditi samo na terasama.


“Ne možemo očekivati da se radi isključivo na terasama zato što su WC-i unutra i gosti ne mogu ići na WC, hrpa hrane koja se poslužuje sada unutra se ne može posluživat na terasama jer nije kompatibilna za uvjete od dva ili četiri stupnja vani da se uslužuje na taj način. Dodatno skraćivanje radnog vremena je podmuklo izbjegavanje isplaćivanja odštete to jest u ovoj situaciji mjera za očuvanje radnih mjesta”, rekao je Medak za Dnevnik.hr.