Nova strategija Stožera

Neće biti novog lockdowna, ali se ide u masovno kažnjavanje onih koji krše mjere!

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Stožer će pritom pojačati model mjera po županijama, odnosno natjerati županijske stožere na veću odgovornost u kontroli mjeraUoči Uskrsa u Hrvatskoj neće biti novog lockdowna, ali Nacionalni stožer ima novi plan – ide se u masovno kažnjavanje onih koji krše mjere, doznao je Index.hr.


Stožer će pritom pojačati model mjera po županijama, odnosno natjerati županijske stožere na veću odgovornost u kontroli mjera. U prvom redu se to, prema informacijama dobro upućenih izvora, odnosi na vlasnike kafića i restorana, trgovina, teretana i drugih koji prema odlukama Stožera moraju provoditi mjere u svojim objektima.


No pod lupom će se naći i građani, prvenstveno oni koji ne nose maske ili ih nose neispravno, odnosno njihova privatna okupljanja.
“Bez lokalnih stožera se ne možemo boriti s ovom pandemijom. Ovo nije nikakvo prebacivanje odgovornosti, nego jedini način da ne uvodimo strože mjere u cijeloj zemlji jer nema smisla da se zatvara Slavoniju ako je tamo situacija dobra, dok je u nekim primorskim županijama vrlo loša”, rekao je izvor blizak Stožeru za Index.