Lička politika

Nećak župana Milinovića divljao po gospićkoj bolnici. Ujak Dado ga je zbog toga izbacio iz svoje stranke LiPO

P. N.

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

"Noćas je po tko zna već koji put Dragan Jakovljević zvani Drajs divljačkim ponašanjem demolirao prostorije u gospićkoj bolnici. Na red su ponovno došle prostorije radiologije u bolnici gdije je nećak župana Milinovića zaposlen.Gospićki Likaportal.com objavio je sadržaj pisma koje je, tvrdi, dobio od zaposlenika Gospićke bolnice. Također, na ovom portalu objavljene su i fotografije na kojima se vide tragovi nasilnog ponašanja: vrata izvaljena iz ležišta, razbijeni CD-i… U predmetnom pismu navodi se da je jednu od prostorija bolnice demolirao radiolog Dragan Jakovljević, nećak Darka Milinovića.


U pismu je navedeno:


“Noćas je po tko zna već koji put Dragan Jakovljević zvani Drajs divljačkim ponašanjem demolirao prostorije u gospićkoj bolnici. Na red su ponovno došle prostorije radiologije u bolnici gdje je nećak župana Milinovića zaposlen.


Uslijed divljanja prestravljeni su i zgroženi zaposlenici bolnice kao i pacijenti ustanove kod kojih postoji strah od imenovanog jer ga za sve njegove divljačke ispade štiti ujak Darko Milinović, nekadašnji ravnatelj bolnice i župan Ličko senjski. (…)
Zanima nas da li će se o ovome slučaju očitovati župan, hoće li tajnik stranke Lipo Alen Zorić reagirati jer mu je zaposlenik demolirao radne prostorije u bolnici a koji je ujedno kao županov nećak i aktivni član stranke Lipo i hoće li Sandra Čubelić kso ravnateljice Gospićke bolnice pokrenuti stegovni postupak protiv Jakovljevića.


Kako se i dalje ne bi događali slični ispadi i ustaljena zataškavanja nedjela radi divljanja imenovanog, kao zaposlenici bolnice molimo medije i državne institucije da se nas i pacijente bolnice hitno zaštiti. Također nas zanima i medijska reakcija o navedenom događaju i hoće li župan, ravnateljica bolnice i Alen Zorić kao zaposlenik bolnice i glasnogovornik stranke Lipo reagirati na incident.


Pismo su potpisali “zabrinuti i ustrašeni zaposlenici Gospićke bolnice, koji radi straha ne smiju u javnosti istupiti sa svojim imenima”.


Potvrda policije i Milinovićeva reakcija


Da je do incidenta došlo potvrdili su i iz Policijske uprave ličko-senjske. Policija je dojavu o incidentu u bolnici dobila u četvrtak u 7.45 sati, nakon čega su, tvrde, proveli očevid i utvrdili kako je osumnjičeni napravio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Identitet osumnjičenog nisu objavili.


Na koncu je reagirao i župan Milinović, koji je rekao da ne štiti Dragana Jakovljevića i da će tužiti sve koji tvrde suprotno. Tom prilikom Milinović je nećaka isključio iz stranke: “Oštro osuđujem incident koji se dogodio i ekspresno je izbačen iz stranke LiPO. Nitko nema pravo rušiti pobjednički mentalitet koji stranka ima.”