Pomorska nesreća

Nasukao se brod s 15 članova posade kod ulaza u luku Rašu

P. N.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Na brodu se u trenutku nasukanja nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu ozlijeđeni, a nije uočeno ni onečišćenje mora 


 


U utorak, 16. travnja 20204. godine oko 19.30 sati kod ulaza u luku Rašu došlo je do nasukanja broda koji plovi pod zastavom Tanzanije, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 
 


Na brodu se u trenutku nasukanja nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu ozlijeđeni, a nije uočeno ni onečišćenje mora.


 


MRCC je obavijest o potrebi za asistencijom remorkera dobio nešto iza 19 sati, zbog jakog vjetra i bojazni da brodu prijeti nasukanje na poziciji kod ulaza u luku Rašu. 


 


Lučka kapetanija Pula obavijestila je MRCC da je remorker isplovio iz Raše prema brodu. Do nasukanja broda došlo je o oko 19.30 sati, na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara.


 


Kod broda se na poziciji od sinoć nalaze remorkeri koji će ga tijekom dana, a ovisno o vremenskim prilikama, pokušati odsukati s pozicije.


 


Aktivnosti se odvijaju u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula koja je na poziciji, a u čijoj će se nadležnosti provoditi i očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći.