Potvrđeno

Nastavljaju se problemi u ZG holdingu. Petar Pripuz sutra pokreće ovrhu zbog duga od 11 milijuna!

P. N.

Ilustracija Sanjin Strukić / Jurica Galoic / PIXSELL

Ilustracija Sanjin Strukić / Jurica Galoic / PIXSELL

"Vjerujem da će se to sve riješiti, u svakom slučaju računi se moraju plaćati, ali nije tajna da je likvidnost Holdinga i grada otežana", komentirao je TomaševićNastavlja se kaos u zagrebačkom Holdingu – tvrtka iz CIOS grupe sutra će pokrenuti ovršni postupak zbog nenaplaćenog duga iz travnja u iznosu od 11 milijuna kuna.


“Gradska uprava na sve moguće načine izbjegava poslovnu suradnju s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe te je sasvim jasno i kako princip ponašanja gradskih čelnika slijede i najodgovorniji u Zagrebačkom Holdingu, kojima je, bez obzira na dugovanja još iz travnja, a za uredno izvršene usluge, očito naloženo da se ne obraćaju C.I.O.S. Grupi sa zamolbom za počekom plaćanja”, oglasili su se iz C.I.O.S. Grupe za Dnevnik Nove TV.


Gradonačelnik Tomislav Tomašević vjeruje, međutim, da će problem biti riješen.
“Vjerujem da će se to sve riješiti, u svakom slučaju računi se moraju plaćati, ali nije tajna da je likvidnost Holdinga i grada otežana”, komentirao je Tomašević.


Dnevnik Nove TV u posjedu je i dokumenta po kojem je vidljivo da je spomenuta tvrtka od Holdinga tražila plan obročne otplate.


“Očekujemo od vas, kao ugovorne strane, dužnika, da zatražite sastanak ili da se pismeno očitujete i iznesete na koji način i u kojem roku ste u mogućnosti riješiti problem nastalih dugovanja te da nam izdate sredstva osiguranja plaćanja za dospjele, a nepodmirene obaveze”, stoji u dokumentu.


Iz Holdinga nisu odgovorili jesu li se očitovali po tom upitu.