Transfer

Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić prešla kod ‘svog Bandića’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko JelinekPrije dva dana u stranku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ušla je i Milanka Opačić, negdašnja uzdanica današnjeg predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića i njegova potpredsjednica Vlade te ministrica socijalne politike i mladih. U tome ju je preduhitrio još jedan Milanovićev ministar, Siniša Varga, koji se u Bandićevu stranku učlanio 26. srpnja, piše Telegram. 


Saborske stranice pokazuju da se Opačić 12. kolovoza pridružila stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti. Opačić je SDP napustila u rujnu prošle godine, a na konferenciji za medije tada je pričala zašto je nezadovoljna stanjem u stranci


– Osnovni razlog mog odlaska je zadnji četverosatni sastanak u stranci na kojem je bilo jasno da niti jedna niti druga strana nemaju snage da izvuku stranku iz krize, radi se samo o parcijalnim interesima, kazala je Opačić.
SDP je nazvala marginalnom oporbenom stranku, a tada je najavila kako će u Saboru nastaviti raditi kao nezavisna zastupnica.


– Zalagat ću se i glasat ću za svaki prijedlog koji je dobar za građane i Republiku Hrvatsku, neovisno od koga dolazio”, poručila je. „Na to me obvezuje biračko tijelo koje je za mene glasalo. Moja obveza je da zadržim socijaldemokratski identitet, rekla je tom prilikom.


On još nije javno objasnila svoj politički transfer kod svog bivšeg stranačkog kolege Milana Bandića, koji je Opačićku navodno i učlanio u SDP. No, zato nam je svoje razloge ponudio Varga.


– Stranka rada i solidarnosti ima važnu ulogu u političkom životu grada Zagreba. Pozvali su me da potaknem realizaciju projekata u zdravstvu poput uvođenja helikopterske službe u hitnoj medicini, uvođenje centara za trudnice, majke i dojenčad kao dio pronatalitetne politike, stvaranje tzv. zdravstvenog holdinga u Zagrebu kako bi se racionalizirali troškovi i povećala efikasnost.


Zato sam i prihvatio poziv prof. dr. Ane Stavljenić Rukavine da preuzmem mjesto predsjednika Upravnog vijeća Hitne medicinske službe grada Zagreba i zajedno s drugima pokrenem realizaciju tih i drugih projekata u glavnom gradu Hrvatske, napisao je Varga na Facebooku.