POČINJE SEZONA

Najveća hotelska kuća na crikveničkoj rivijeri u petak otvara prvi hotel nakon ‘lockdowna’

Hina

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Jadran u svom sastavu ima ukupno devet hotela i bungalove/paviljone, u kojima je 2.500 kreveta, te kamp (Selce) i kampiralište (Kačjak) s ukupno 1.700 mjestaZAGREB – Najveća hotelska kuća na Crikveničkoj rivijeri Jadran u petak otvara prvi hotel nakon ‘lockdowna’, Esplanade u Crikvenici, potom za vikend još dva kampa, uz već otvoreni kamp Selce, očekujući za sada najviše domaće i slovenske goste, doznaje se iz te tvrtke.


Jadran u svom sastavu ima ukupno devet hotela i bungalove/paviljone, u kojima je 2.500 kreveta, te kamp (Selce) i kampiralište (Kačjak) s ukupno 1.700 mjesta, kao i ugostiteljske objekte, a među svim objektima prvo su otvorili terasu Kavane Inter u centru Crikvenice, a potom i bar Kačjak na plaži koji će za sada raditi vikendima, a od srpnja svakodnevno.


Kamp Selce je otvoren za vikend, a odmah po otvorenju imao je više od sto gostiju.
Za otvaranje hotela Esplanade predstojeći vikend odlučili su se jer je to manji hotel s 27 soba i 11 apartmana te velikom terasom gdje se može ‘distancirano’ objedovati.


Kamp u Baškom polju, koji je također odnedavno pod upravom Jadrana, otvaraju za predstojeći vikend, kao i kampiralište Kačjak u Dramlju.


Očekuju rast rezervacija za ljeto


Ističu kako je ukidanje ograničenja kretanju građana i otvaranje granica sa Slovenijom i Austrijom potaknulo intenzivnije dolaske i rezervacije smještaja.


“Ako se takvi pozitivni trendovi nastave, do kraja lipnja planiramo otvoriti i dodatnih 600 do 700 kreveta u našim objektima, a daljnjim otvaranjima granica u Europi, pogotovo Njemačke, Češke, Mađarske i Italije očekujemo i više rezervacija za srpanj i kolovoz”, kažu za Hinu iz Jadrana, ne iznoseći procjene očekivanih prihoda niti popunjenosti s obzirom da je još sve neizvjesno.


S druge strane, smatraju da je dobra prometna pozicioniranost i raznovrsnost ponude njihova prednost te da će ovisno o ‘punjenju’ u lipnju i tijekom ljeta povećavati i broj radnika, pri čemu će sve potrebe popuniti stalno zaposlenima, potom stalnim sezoncima i po potrebi i dodatnim sezoncima.


“Trenutno je zbog mnogih nepoznanica gotovo nemoguće predvidjeti broj zaposlenika koje ćemo trebati u sezoni, no bez obzira na troškove rada i sve ostale prilagodit ćemo cilju zadržavanja likvidnosti i održivosti poslovanja”, iznose iz te kuće, ističući da je korona utjecala na ritam investicija i radova.


Hotel Lišanj


Ne navodeći iznose investicija, dodaju samo da će u lipnju dovršavati uređenje u pojedinim objektima, poput bazena u kampu Selce, te da su uložili i u nove mobilne kućice s terasama, koje su u ovoj situaciju vrlo tražen oblik smještaja, a dovršavaju i radove u hotelu Katarina te paviljonima Slaven.


Od ove godine u njihovom je sastavu i preuređeni hotel Lišanj u Novom Vindolskom, te nova destinacijom u Istri tj. Garden Palace Resort u Umagu s apartmanima.


Naglašavajući kako “cjenovnu politiku u svim destinacijama nastoje prilagoditi stanju na tržištu”, iz Jadrana napominju i da nastavljaju suradnju s velikim touroperatorima te domaćim i stranim agencijama, a s dosta optimizma očekuju sezonu i bolju od prognoza kakve su bile prije dva ili tri mjeseca.


Ocjenjujući da je koronakriza i javni i privatni sektor dovela u nezavidni položaj te da je svima potrebna fleksibilnost za prilagodbu, u Jadranu smatraju i da se privatni sektor u tome bolje snašao i bio brži.


“Državne vlasti trebaju stvarati okvire za učinkovito poslovanje turističkih tvrtki i osloboditi ih financijskog pritiska koji će rijetke moći izdržati s rezultatima od ove sezone, kakva god ona bila, a i to bi pomoglo i u pripremi iduće godine”, zaključuju.