Afera u Agenciji za promet nekretninama

Najavljena smjena šefa APN-a: Premijeru su njegove izjave “vrlo neobične”. Štromar ga otpisao

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Plenković je ovu njegovu izjavu ocijenio vrlo neobičnom, dodajući da mu se ne sviđa ono što je vidio. O Žunićevoj sudbini Plenković će, rekao je, razgovarati s resornim ministrom Predragom Štromarom. Po svemu sudeći, Žunić neće još dugo ostati na čelu APN-a.   Premijer Andrej Plenković komentirao je danas slučaj vršitelja dužnosti direktora Agencije za promet nekretnina Krešimira Žunića, koji je od državne agencije kojoj je na čelu kupio stan po cijeni znatno povoljnijoj od tržišne. Žunić je stan kupio u Zadru, a kad ga je novinarka RTL-a  Danka derifaj s tim suočila, on je odgovorio:


“Pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana.”


Plenković je ovu njegovu izjavu ocijenio vrlo neobičnom, dodajući da mu se ne sviđa ono što je vidio. O Žunićevoj sudbini Plenković će, rekao je, razgovarati s resornim ministrom Predragom Štromarom.
Štromar je pak najavio Žunićevu smjenu i ponovio da je slučaj predao u ruke DORH-a: “Predao sam DORH-u svu dokumentaciju koju sam dobio od novinarke. Moramo sve provjeriti, kontroliramo je li možda i netko drugi iz APN-a na taj način riješio svoje stambeno pitanje.”


Krešimir Žunić, dakle, neće još dugo ostati na čelu APN-a. Inače, riječ je o članu HDZ-a i HDZ-ovom kadrovskom rješenju.


Pogledajte još jednom Žunićeva opravdanja koja se tiču kupnje stana.