Izvor iz DORH-a

Nacional teško optužuje šeficu Uskoka: ‘Bila je na vrijeme informirana o aferi softver, ali je sve zataškavala da spasi Žalac’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Nacional piše kako je Marušić prikrila rezultate istrage Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara unutar Ministarstva financijaDanašnji Nacional iznio je teške optužbe na račun šefice Uskoka Vanje Marušić, navodeći kako nova otkrića bacaju sasvim novo svjetlo na prošlotjednu kontroverznu press konferenciju koju je zajednički održala s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek.


Nacional piše kako je Marušić prikrila rezultate istrage Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara unutar Ministarstva financija, koji je uočio o kakvoj se prevari radi te tražio vještačenje softvera koji je Gabrijela Žalac višestruko preplatila ortacima. Šefica Uskoka vukla je, po njihovim navodima i druge poteze da predmet ode u zaborav.


Prema navodima istog izvora unutar DORH-a, Vanja Marušić bila je pravodobno i potpuno informirana o radu svojih podređenih na tom predmetu. Ali je njeno ponašanje izazvalo snažnu sumnju među njenim kolegama da je ona tim slučajem manipulirala zato što je to odgovaralo administraciji premijera Andreja Plenkovića. Drugim riječima, uvjereni su kako je to radila da zaštiti Gabrijelu Žalac i spriječi reputacijsku štetu za Vladu Andreja Plenkovića, piše današnji Nacional.