Vremenska prognoza

I kiše i vrućine: Narednih dana moglo bi biti iznimno neugodno, evo kada i gdje se očekuje najjači toplinski val

Portal Novi list, Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

DHMZ upozorava i na toplinske valove koji nas čekaju ovih dana. U većini krajeva u utorak će biti djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom ili mjestimične kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).


Najsunčanije će biti u Dalmaciji, osobito na jugu.


Na kopnu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu uglavnom jugo i južni vjetar.
Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.


Sjeverni Jadran


Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te vruće i sparno. Mjestimice kratkotrajna kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Istri. Puhat će umjereno do jako jugo. Najviša temperatura zraka od 30 do 34 °C.Toplinski valovi


DHMZ upozorava i na toplinske valove koji nas čekaju ovih dana.Za riječko područje velika je opasnost od toplinskog vala u četvrtak i petak, a najgore bi moglo biti na kninskom području i to u četvtrtak.


Inače, u zraku je i dalje veća količina pijeska stoga nebo još uvijek neće biti potpuno plavo dok bi u slučaju padalina moglo doći do “prljave kiše”. Od srijede bi se zrak trebao “očistiti”.