Epilog afere

Na osobni zahtjev: Vlada razriješila državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića

Hina

foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Državni tajnik Sučić podnio je ranije danas neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog ponašanja u Vukovaru". "Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio.ZAGREB – Vlada je danas na osobni zahtjev razriješila državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepana Sučića, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.


Sučića je policija u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.


Državni tajnik Sučić podnio je ranije danas neopozivu ostavku zbog “neprimjerenog ponašanja u Vukovaru”. “Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja”, naveo je među ostalim Sučić.
Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade izrazio žaljenje zbog incidenta u Vukovaru.


“Mi je (ostavku) prihvaćamo. Žao mi je što je do toga došlo, posebice jer je riječ o čovjeku, hrvatskom branitelju, zapovjedniku gardijske brigade i ujedno izrazito angažiranom u proteklom razdoblju na rješavanju pitanja nestalih osoba, s ogromnim povjerenjem različitih udruga i predstavnika obitelji onih koji još uvijek tragaju za najmilijima”, rekao je premijer.