Vremenska prognoza

Na Jadranu idućih dana sunčano, ali i jak vjetar. U unutrašnjosti ponegdje i snježni pokrivač

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorju promjenjivo oblačno, ponegdje sa slabim snijegomNa Jadranu sljedećih dana uglavnom suho i barem djelomice sunčano, povremeno i vjetrovito, uz umjerenu, mjestimice i jaku buru, te sjeverozapadni i sjeverni vjetar. U unutrašnjosti promjenjivije, povremeno sa snijegom ili susnježicom, ponegdje uz mogućnost stvaranja tanjeg snježnog pokrivača, a bit će i poledice.”, sažeta je tjedna prognoza HRT-a.


U subotu na istoku Hrvatske djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Povremeno uz više oblaka može biti pljuskova snijega. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -2 °C, a najviša dnevna između 2 i 4 °C. U središnjoj Hrvatskoj jutro još malo hladnije pa će biti poledice na mokrim dijelovima kolnika. Tijekom dana oblačnije nego na istoku, povremeno uz malo snijega ili susnježice.


Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorju promjenjivo oblačno, ponegdje sa slabim snijegom, i to uglavnom u Lici. Uz obalu u noći i ujutro bura, zatim prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od -8 do -5 °C, uz obalu između -2 i 3 °C. Najviša dnevna od 0 do 2 °C, na moru između 7 i 9 °C. U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 °C. I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka uz većinom sunčano vrijeme. Vjetar umjeren do jak zapadni i sjeverozapadni, ujutro još bura.
Na kopnu u nedjelju i ponedjeljak promjenjivo i pretežno oblačno te razmjerno hladno, osobito u noći, kada će biti i poledice. Povremeno će biti i pljuskova snijega, a u nedjelju i susnježice, osobito na istoku. Ponegdje je moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U utorak većinom suho, ali ujutro i prijepodne mjestimice s maglom.


Na Jadranu idućih dana barem djelomice sunčano, uglavnom na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. U nedjelju će sjeverozapadnjak oslabjeti, a u ponedjeljak će ponovno zapuhati umjerena i jaka bura, koja će u utorak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.