Privremeni smještaj

Na Baniji dosad postavljeno 1.800 kontejnera i kućica

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Prema podacima Hrvatske elektroprivrede, priključeno je 1800 privremenih smještajnih objekata, rekao je Milošević, pripisujući razliku od 1.520 "državnih" kontejnera privatnim donacijamaNa potresom pogođenoj Baniji priključeno je 1800 privremenih smještajnih objekata, rekao je u subotu u Lekeniku zamjenik predsjednika Stožera za obnovu od potresa Boris Milošević.


“Mi smo do jučer poslali oko 1520 kontejnera za potrebe stanovništva, dakle toliko ih je prošlo kroz ‘državne ruke’, kroz Lekenik i civilnu zaštitu”, rekao je potpredsjednik vlade Milošević prilikom posjeta novog patrijarha srpskog Porfirija potresom pogođenoj Baniji.


„Prema podacima Hrvatske elektroprivrede, priključeno je 1800 privremenih smještajnih objekata”, dodao je Milošević, pripisujući razliku privatnim donacijama.
Zahvalio je Porfiriju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi što je od prvog dana nakon potresa pružala pomoć stanovnicima.


Patrijarh srpski u Lekeniku je dočekao isporuku dva velika i četiri manja kontejnera, donacije SPC-a i veleposlanstva Srbije u Zagrebu, naglasivši kako su ti kontejneri mnogo opremljeniji od onih koji su stizali ranije, kad „ih nije bilo dovoljno na rezervi”.


Porfirije je ranije u subotu posjetio Majske Poljane, gdje je kazao kako je SPC uz pomoć „svih dobrih ljudi” i grada Beograda osigurao nešto više od stotinu kontejnera, pa je najavio da će se pomoći i u obnavljanju kuća.


Naglasio je kako su privremeni stambeni objekti „prva pomoć” stanovnicima pogođenima potresom, a da tek predstoji veći posao obnove.