Ministarstvo obrazovanja

Od ponedjeljka većina škola i dalje u učionicama, online nastava u jednoj školi u PGŽ

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Od ponedjeljka će nastavu online pratiti učenici u 23 škole u 8 županijaOd ponedjeljka, 17. siječnja nastava će se u većini škola i dalje održavati u učionicama, online će je pratiti učenici 23 škole u osam županija, a mješoviti model primjenjivat će se u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.


Online 15 osnovnih i 8 srednjih škola


Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka, od 23 škole u kojima će se u drugom tjednu drugog polugodišta nastava odvijati online, odnosno po C modelu, 15 je osnovnih i osam srednjih škola.


Pet ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji – OŠ fra Karlo Balić u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu.
Na području Vukovarsko-srijemske županije po modelu C nastava će se provoditi u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.


U dvjema školama te županije – OŠ M. Lovraka u Županji i Tehničkoj školi u Vinkovcima, nastava će se provoditi po mješovitom, odnosno B modelu.


Nastavu će na daljinu pratiti i učenici četiriju škola Dubrovačko-neretvanske županije – osnovnih škola Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinske škole.


U Zadarskoj županiji online nastava i dalje će se provoditi u Tehničkoj školi, Strukovnoj školi Vice Vlatkovića i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.


Od idućega tjedna C model primjenjuje se u dvije škole Sisačko-moslavačke županije – OŠ Dvor i Ekonomske škole Sisak.


U Istarskoj županiji na online nastavu prelaze OŠ Milana Šorga u Oprtlju i SŠ Mate Balote u Poreču, a u Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci u Bujama i dalje se primjenjuje mješoviti model nastave.


Po jednu školu na online nastavi imaju Primorsko-goranska županija (Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru) i Grad Zagreb (OŠ Ivanja Reka za učenike od 5. do 8. razreda do srijede, 19. siječnja).


Covid pozitivno 6875 učenika i 1445 djelatnika škola


Ukupno 6875 učenika i 1445 djelatnika škola trenutačno je pozitivno na covid, a u samoizolaciji je 3177 učenika i 198 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka.


Najviše aktivnih slučajeva među učenicima, kao i početkom tjedna, ima Grad Zagreb, a među djelatnicima Splitsko-dalmatinska županija.


Ukupno je oboljelih 4178 učenika u osnovnim te 2697 u srednjim školama.


Od 2046 covid pozitivna učenika u Zagrebu, 1195 su osnovnoškolci, a 851 srednjoškolci. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno je 1348 covid pozitivnih učenika (802 u osnovnim i 546 u srednjim školama), u Primorsko-goranskoj županiji 684 (452 u osnovnim i 232 u srednjim školama), a u Dubrovačko-neretvanskoj 425 (314 u osnovnim i 111 u srednjim školama).


Najmanje oboljelih učenika imaju Virovitičko-podravska županija (33), Ličko-senjska (40) i Požeško-slavonska (53).


Najviše učenika u samoizolaciji je u Zagrebačkoj županiji – 796 (644 u osnovnim i 152 u srednjim školama). Slijede Grad Zagreb (518) te Primorsko-goranska županija (377) i Brodsko-posavska županija (206). Najmanje je učenika u samoizolaciji u Međimurskoj županiji (1), Karlovačkoj (4) i Virovitičko-podravskoj (12).


Od ukupno 1445 covid pozitivnih djelatnika škola, najviše ih je na području Splitsko-dalmatinske županije – 323. Slijede Grad Zagreb (296) te Primorsko-goranska županija (97) i Osječko-baranjska županija (81).


Najmanje oboljelih djelatnika imaju Požeško-slavonska županija (12), Ličko-senjska županija (20) i Virovitičko-podravska županija (21).


Od ukupno 118 djelatnika u samoizolaciji, 37 je u Zagrebu, 20 u Sisačko-moslavačkoj županiji te u Zagrebačkoj županiji – 19. Najmanje djelatnika u samoizolaciji, po jednoga, imaju Međimurska i Karlovačka županija, a po tri djelatnika u samoizolaciji imaju Zadarska, Vukovarsko-srijemska i Ličko-senjska županija.