Prva subota

Molitelji u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Na Trgu bana Jelačića intervenirala i policija

Portal Novi list

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLNakon današnjeg skupa molitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, policija je uz korištenje sredstava prisile privela dvojicu muškaraca, stranih državljana.


Iako je za vrijeme molitve na Trgu došlo do sukoba između molitelja i prosvjednika, policija tvrdi da privedeni muškarci nemaju veze s tim sukobima.


Foto galerija: Molitelji u Rijeci, Zagrebu i Splitu Foto: Pixsell


“U jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca, stranih državljana (Francuska i Austrija), koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika, priopćeno je iz zagrebačke policije.
Dvojac je priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti. Prema dosad prikupljenim informacijama ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda na navedenoj lokaciji, zaključuju u PU zagrebačkoj.


Svake prve subote u mjesecu održava se javna molitva vjerskog skupa muškaraca u organizaciji bratstva ‘Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina‘, pri čemu muškarci, sudionici molitve, kleče i mole se ‘da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova i druge nakane‘.


Molitelji su se okupljali i u Rijeci i Splitu.