Koronavirus

Mladić kod kojeg je otkriven drugi slučaj zaraze zaposlenik je HEP-a. Petnaestak radnika vraćeno kući

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

On već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla. Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, tvrde u HEP-u, poduzete su i nadalje se poduzimanju mjereBrat blizanac mladića koji je, prema dosad dostupnim podacima, u Hrvatskoj prvi zaražen koronavirusom i koji službeno predstavlja drugi slučaj zaraze, zaposlenik je Hrvatske elektroprivrede.


– Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, potvrdili su iz Hrvatske elektroprivrede za N1 televiziju.


On već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla. Na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37, tvrde u HEP-u, poduzete su i nadalje se poduzimaju mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zaposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera.
Oba dosad potvrđena bolesnika imaju blagu kliničku sliku. “Zasad su dobro, dobivaju sve potrebne lijekove i ne očekujemo komplikacije”, rekla je dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” i dodala da će zaražena braća danas vjerojatno biti izolirana u istu sobu.