Mladi fizičar Boris Ivetić pušten na slobodu: U pritvoru završio zbog prosvjeda pred ministarstvom

P. N.

snimio Patrik Macek / PIXSELL

snimio Patrik Macek / PIXSELL

- Danas od 17.00h zajedno sa njegovim ocem, javnosti i medijima proslavimo Borisovu pobjedu! Idemo bar jednom idemo proslaviti mladost, znanost i slobodu, zaključuje se u priopćenju SLobodne Hrvatske.Mladi fizičar Boris Ivetić, koji je nakon 50 dana prosvjedovanja pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja protekloga tjedna uhićen na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pušten na slobodu! O tome je izvijestila politička inicijativa Slobodna Hrvatska. Danas je na Prekršajnom sudu, stoji u njihovom priopćenju, održano ročište na kojemu je Ivetiću ukinut istražni zatvor.


– Presuda je očekivana i s veseljem najavljujemo te pozivamo sve da ga dočekamo sa stilom, onako kako jedan ovakav borac zaslužuje! Dočekujemo ga danas u 17.00 sati ispred Ministarstva Njegovu borbu protiv kriminala i ljubav prema istini proslavimo na mjestu gdje je Boris proveo pedeset dana i pedeset noći: ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja! Tamo je njegova borba i počela, tamo neka njegova agonija i stane, stoji u priopćenju Slobodne Hrvatske.


Otac Borisa Ivetića, navodi se, poziva sve ljude danas na doček njegova sina Borisa!
– Danas od 17.00h zajedno sa njegovim ocem, javnosti i medijima proslavimo Borisovu pobjedu! Idemo bar jednom idemo proslaviti mladost, znanost i slobodu, zaključuje se u priopćenju SLobodne Hrvatske.