Dvostruki kriteriji

Mlada glumica upravo je izašla iz samoizolacije: ‘Tražila sam da me se testira kao Hrebaka, ali nisu mi dali’

P. N.

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Foto Jurica Galoić PIXSELL

Taj test, napomenuli su nam nekoliko puta, ako je negativan, i dalje bismo morali biti u samoizolaciji 14 dana, bez iznimke.", dodaje ErnaDvostruki kriteriji oko izricanja mjera samoizolacije u Hrvatskoj nisu više nikakva novost, a novo iskustvo na tu temu sinoć je u RTL Direktu iznijela glumica Erna Rudnički.


Ona je zbog samoizolacije propustila dva tjedna predstava i prilično je ljuta da ne vrijede za sve ljude isti kriteriji.


“Friško sam izašla iz samoizolacije. Moram reći da je puno sretnija situacija ovima s kućama, vrtovima, dvorištima, nije lako biti zatvoren u stanu. Motri te policija, ne možeš nikamo. Jednom mi je došla policija, četvorica njih odjednom. Nije bila neka sreća ni meni ni susjedima. Ispitivali su me, uzeli broj, nisam smjela mrdati”, rekla je Rudnički te objasnila kako je uopće završila u samoizolaciji:
“Bila sam na otvorenome, prijatelji i ja smo razgovarali s osobom za koju se uspostavilo da je pozitivna i svi smo završili u samoizolaciji, takve su mjere. Ne znam znaju li ljudi, ali ako nemaš nikakve simptome, a ja ih nisam imala, ne možeš se testirati. Mi smo tražili da se testiramo, ali nisu nam dopustili. Rekli su da možemo platiti, al nije mi jasno kako otići na testiranje u vlastitom aranžmanu ako sam u samoizolaciji. Taj test, napomenuli su nam nekoliko puta, ako je negativan, i dalje bismo morali biti u samoizolaciji 14 dana, bez iznimke.”, dodaje Erna.


Sasvim suprotno iskustvo imao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kojemu su ipak dopustili da se testira. Bio je negativan i ukinuli su mu samoizolaciju pa je mogao u Sabor podržati novu Vladu.


“Mene je to iznenadilo. Ja nisam smjela mrdnuti iz stana, ništa, i onda sam to vidjela. To me malo rastužilo, nisam to očekivala od gospodina Hrebaka, ali nije on kriv, on je samo iskoristio sustav koji ne funkcionira. To su neki dvostruki kriteriji kojima se dovodi u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite svih hrvatskih građana, to su jako ozbiljne stvari. Ako ti ljudi neće poštovati pravila, onda i narod sumnja u ta pravila, neće ih poštovati i doći će to sveopćeg kaosa, a to je u situaciji pandemije jako ozbiljna stvar. Nije to za šalu. Mislim da iskorištavanje moći i položaja nije za: ‘sramite se’, to je za malo teže riječi i gaf svjetskih razmjera”, zaključila je glumica Erna Rudnički za RTL.