Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta: Cijepili smo oko 60 posto djelatnika u turizmu. Optimistična sam glede turističke sezone

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

"Ja ću biti optimistična, ali i oprezna. Evo prošle godine su bile projekcije da ćemo biti na 20, 30 posto, a bili smo na nekakvih 50 posto. Ja se nadam da ćemo ove godine zabilježiti dakako puno veću brojku.”Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pri gostovanju na RTL televiziji ustvrdila je danas da je u Hrvatskoj cijepljeno preko 60 posto turističkih radnika.


– Do sada imamo jako dobre brojke. Prema podacima koje smo prikupljali u bazu Ministarstva turizma i sporta, cijepljeno je oko 60 posto djelatnika u turizmu. Izuzetan podaziv ima Istarska županija, rekla je ministrica.


Brnjac je govorila i o predstojećoj turističkoj sezoni. Očekuje se, rekla je, da sezona počne oko 15. lipnja.
– Mi smo na sastanku u Austriji, s austrijskom ministricom turizma, razgovarali kako olakšati turistička kretanja i sama njihova odluka koja je donesena nakon našeg posjeta, deset dana ranije su nas maknuli s visokorizičnih i primijenili ona pravila s Robert Koch instituta, što znači da će nas gledati prema županijama, rekla je Brnjac.


Hrvatska ove godine, naglasila je, očekuje veći broj njemačkih turista.


– Hrvatska je i auto destinacija i svakako je to još jedan dodatni faktor sigurnosti gdje turist koji dođe može jednostavno sjesti u svoj automobil i vratiti se u svoju zemlju. Kad pogledate, ja sam se vratila iz Grčke, u Grčkoj je još uvijek policijski sat. Nose se maske na otvorenom i svakako da to utječe na odabir same destinacije, istaknula je Brnjac.


Govoreći o projekcijama za nadolazeću sezonu, Brnjac je procijenila:


“Ja ću biti optimistična, ali i oprezna. Evo prošle godine su bile projekcije da ćemo biti na 20, 30 posto, a bili smo na nekakvih 50 posto. Ja se nadam da ćemo ove godine zabilježiti dakako puno veću brojku.”