Covid-19 u Vladi

Ministrica Brnjac pozitivna na koronavirus, u samoizolaciji dvojica ministara, ostali ministri pod pasivnim nadzorom

Alenka Juričić Bukarica

Nikolina Brnjac / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Nikolina Brnjac / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je danas testiranje na COVID-19/Sars-CoV-2. Rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus. Ministrica je danas osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.


Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija određena je i članovima obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati.


S obzirom na sastanak koji se jučer održao u Vladi, dežurna epidemiologinja odredila je mjeru obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji su na sastanku sjedili pored ministrice Brnjac.


Tijekom cijelog trajanja sastanka svi sudionici nosili su zaštitne maske. Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od 2 metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.