Lovro Kuščević

Ministar uprave o financiranju anti-referendumske reklame: Građani moraju znati istinu o mirovinskoj reformi

Hina

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Na pitanje zašto Vlada ne poštuje preporuke Venecijanske komisije da se ne uključuje u referendum aktivno promovirajući samo jednu stranu, odgovorio je kako to nema veze s referendumom i ponovio da je obveza Vlade građanima u detalje objasniti sve što je vezano za mirovinsku reformu i što može uslijediti.ZAGREB – Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je u danas optužbe da ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić reklame protiv referenduma o izmjenama uvjeta za odlazak u mirovinu plaća javnim novcem poručivši da građani moraju znati pravu istinu o mirovinskoj reformi i onome što slijedi ako referendum prođe.


“Bitno je da naši sugrađani znaju pravu istinu o mirovinskoj reformi, o onome što nas čeka ako referendum prođe, odnosno ono što nas čeka ako mirovinska reforma prođe. Ja čisto sumnjam da to ministar Pavić financira iz proračuna. Vjerujem da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta”, rekao je Kuščević uoči Vladine sjednice.


Ustvrdio je kako je mirovinska reforma “vrlo dobra, vrlo kvalitetna reforma”, zahvaljujući kojoj je Hrvatska dobro ocijenjena u svim međunarodnim statistikama i pregledima.
Na opasku novinara da je reforma na snagu stupila početkom godine, pa nije potrebno reklamirati nešto što je već na snazi, te da je Pavić reformu počeo reklamirati tek kada su sindikati počeli prikupljati potpise, Kuščević je ustvrdio kako nije točno da se radi o kontriranju sindikatima i zastrašivanju građana.


“Ne bih rekao da se to radi da se zastraši građane, već je dužnost Vlade, pa tako i ministra Pavića, da objasni našim sugrađanima što znači opcija ‘A’, a što opcija ‘B’. Podržavam ministra Pavića”, poručio je.


Ocijenio je kako i sindikati ulažu znatna sredstva u vidljivost projekta koja dolaze iz sindikalnih članarina te dodao da su to “sredstva svih naših poreznih obveznika”.


Na pitanje zašto Vlada ne poštuje preporuke Venecijanske komisije da se ne uključuje u referendum aktivno promovirajući samo jednu stranu, odgovorio je kako to nema veze s referendumom i ponovio da je obveza Vlade građanima u detalje objasniti sve što je vezano za mirovinsku reformu i što može uslijediti.


Na opasku da se onda s time trebalo krenuti ranije, zaključio je da nikada nije kasno.