Predsjednik SDSS-a

Pupovac poslao zanimljivu poruku: Treba nam radikalan zaokret, uključujući i naše partnere u protekle četiri godine

Hina

Milorad Pupovac / Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Milorad Pupovac / Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Moramo stvoriti održivo društvo i zemlju, a naše društvo i država, što smo mogli vidjeti u proteklih nekoliko mjeseci, ustvrdio je, nisu održivi s ovom vrstom politike, s ovom vrstom ekonomske politike i načina na koji razumijemo sami sebe, svoj položaj u okruženju i svoj položaj u svijetu, kaže PupovacPredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je izjavio da raspuštanje Sabora i izbori moraju imati ozbiljan cilj, a to je radikalan zaokret u društvu i državi u nizu područja u odnosu na dosadašnju situaciju, uključujući, kaže, i SDSS-ove partnere u protekle četiri godine.


“Ako želimo raspustiti parlament danas i raspisati izbore, onda je neophodno da to raspuštanje ima ozbiljan cilj. Ozbiljan cilj pretpostavlja radikalan zaokret u više područja u našem društvu, u odnosu na sadašnju situaciju i sve situacije koje su tome prethodile”, izjavio je Pupovac novinarima u Saboru.


Moramo stvoriti održivo društvo i zemlju, a naše društvo i država, što smo mogli vidjeti u proteklih nekoliko mjeseci, ustvrdio je, nisu održivi s ovom vrstom politike, s ovom vrstom ekonomske politike i načina na koji razumijemo sami sebe, svoj položaj u okruženju i svoj položaj u svijetu.
Bez obzira na sve, dodao je Pupovac, davali smo podršku dosadašnjoj Vladi zbog toga što je trebalo stvoriti političke okolnosti u kojima će zemlja izaći iz razdoblja, s jedne strane, amaterizma i avanturizma, a, s druge strane, ekstremizma i opasnog nacionalizma.


Danas izlazimo na izbore u okolnostima u kojima ljudi ipak mogu birati ne samo između tih krajnjih polova, avanturizma i ekstremizma, i mogu odabrati nešto što nudi ozbiljniju perspektivu politike u Hrvatskoj, rekao je Pupovac.


“Oni koji predstavljaju ozbiljniju perspektivu politike u Hrvatskoj moraju biti svjesni da moraju napraviti radikalni zaokret u nizu područja, uključujući i naše partnere u protekle četiri godine”, istaknuo je.


Upitan jesu li skloniji suradnji s lijevom ili desnom opcijom nakon izbora, predsjednik SDDS-a kazao je da još uvijek nemaju prognozu i nije je lako napraviti. Smatra da će bitka oko saborskih mandata biti vrlo tijesna i neizvjesna tako da prognozirati u ovom trenutku nije zahvalno.


Što se nas tiče, najprije idemo osvojiti mandate koje trebamo osvojiti, profilirati program koji trebamo ponuditi biračima, a nakon toga da vidimo kakve programe nude ostale stranke, kazao je Pupovac.


Na pitanje je li SDSS-u prihvatljivo sudjelovanje u nekoj novoj HDZ-ovoj koaliciji koju bi činio i Domovinski pokret, Pupovac je odgovorio da “svaka izjava pred izbore o tome tko je dobar, a tko nije, može biti korisna za mene, korisna za toga o kome govorim, a štetna za nekog trećeg”.


“Ja na izbore ne izlazim da bih nekome donosio političke poene”, poručio je, dodavši da je previše onih koji na SDSS-u i njegovu imenu grade svoju političku karijeru i kampanju, uključujući i neke od spomenutih.


“Budite sigurni da čak i onda kada mi stanu na najbolniji prst na nozi, nećete čuti od mene izjavu kojom ću im pomagati da na našoj poziciji i politici grade svoj politički uspjeh i ovu zemlju još jednom uvode u vrtlog netolerancije, mržnje i tobožnjega domoljublja”, izjavio je Pupovac.


Komentirajući izbjegavanje premijera Andreja Plenkovića da u Sabor dođe na glavni ulaz gdje su se okupili brojni prosvjednici, Pupovac je uzvratio – “nezgodno je izaći pred ekipu koja se zove Možemo”.