Sjednica Vlade

“Milanovićeve izjave su skandalozne, naši partneri se snebivaju, a iza “slobodarstva” krije se mržnja prema SDSS-u”

Portal Novi list

Andrej Plenković, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Andrej Plenković, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Nema govora o odlasku naše vojske u Ukrajinu, o tome se uopće ne razgovora i mi se u potpunosti ograđujemo od tih stavova, rekao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković na sjednici Vlade je komentirao i postupanje policije prema građanima koji su “pisali negativno” o njemu, ali se osvrnuo i izjave predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini.


“Postupanje policije nema nikakve veze s nalogom, ali ono što je jasno, pogotovo nakon kulturnog poziva tim ljudima na kavu… sve se svodi na kraju na suradnju između HDZ-a i SDSS-a, moramo to osvijestiti.


Većina govora mržnje nije slobodarsko izražavanje mišljenja nego je sve temeljeno na jednoj konstantnoj mržnji i na onim floskulama o hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji i suradnji Plenković-Pupovac.
Zašto to slušamo i zašto judi u toj dobi i na temelju kojih informacija donose takve zaključke, to je bit takve rasprave i bit razloga, meni je to dobro poznato, ali važno je da oni koji to gledaju uđu u srž.


Izjave predsjednika Milanovića o Ukrajini su štetne za Hrvatsku, sramote nas i dovode do snebivanja naših partnera iz NATO-a i E-a.


Kako vrijeme protiče ispada da će svaki ozbiljniji veleposlanik biti pozvan na razgovore u tamošnje ministarstvo kako bi u prosvjedovali zbog ovakvih izjava predsjednika.


To je skandalozno i u suprotnosti sa stavovima Vlade.


Nema govora o odlasku naše vojske u Ukrajinu, o tome se uopće ne razgovora i mi se u potpunosti ograđujemo od tih stavova.